Gardumu var pagatavot tikai no divām sastāvdaļām, no kurām viena – zemenes – piešķir saldējumam pārsteidzošu garšu.
Vasaras karstums kā neviens cits mudina izdzet vai apēst kaut ko vēsu – piemēram, visu iecienīto saldējumu. Un to var pagatavot tikai no divām sastāvdaļām, no kurām viena – zemenes – padarīs saldējuma garšu ļoti izteiksmīgu, gardu un patiesi vasarīgu.
Kā pagatavot zemeņu saldējumu, mēs jums pastāstīsim šajā rakstā. Bet uzreiz jau varam norādīt, ka recepte ir tik viegla, ka to pagatavos pat pilnīgs iesācējs kulinārijas jomā.
Sastāvdaļas zemeņu saldējumam
Iebiezināts piens – 100 ml
Zemenes – 250 g
Tāpat būs vajadzīgas arī 4 veidnes un nūjiņas saldējuma pagatavošanai. Ja nav nūjiņu, bez tām var arī iztikt un saldējumu ēst no trauciņa ar karotīti.
Kā pagatavot dabīgo zemeņu saldējumu
Vispirms nomazgājiet zemenes un noņemiet kātiņu. Papildus zemenēm var ņemt avenes, mellenes, persikus vai banānus – pēc vēlēšanās. Varat arī eksperimentēt ar garšu kombinācijām.
Zemenes var pārgriezt uz pusēm, bet tas nav nepieciešams, jo blenderī tās tik un tā tiks sasmalcinātas. Ieberiet zemenes blendera traukā un ielejiet kondensēto pienu.
Ja jums nav blendera, varat zemenes izspiest caur sietu vai saberzt ar dakšiņu un sajaukt ar pienu, izmantojot mikseri. Sastāvdaļas sakuliet līdz maisījums ir viendabīgs.
Pēc tam sadaliet tās formās vai parastās glāzēs. Centrā iebāzt kociņu.
Ielieciet saldējumu saldētavā, līdz tas pilnībā sacietē – uz dažām stundām. Pēc tam, izņemot saldējumu ārā, pagaidiet 5 minūtes, lai gardums no ārpuses atdziest un saldējumu var izņemt no veidnes.
Vai arī, ja nevēlaties gaidīt, varat formu uz dažām sekundēm uzmanīgi iegremdēt karstā ūdenī. Tas ļaus saldējumam nedaudz izkust, un to būs viegli izņemt no veidnēm.